Baumit

Ideje budućnosti

Šta je malter?

Malter je mineralni premaz na stijenkama zidova sa unutarnje i vanjske strane. Služi za toplinsku izolaciju, akustičnu izolaciju prostora, estetski izgled svih zidnih površina. Prilikom bojenja ili oblaganja zida s keramikom, malter služi za izravnavanje površina zida.

Šta je malter?
Prednosti maltera

Prednosti maltera

Malter zidovima daje čvrstoću i štiti ih od vanjskih utjecaja. Zahvaljujući svom sastava on čini zvučnu izolaciju, a istovremeno povlači višak vlažnosti iz prostora dok u uvjetima suhog zraka otpušta vlagu natrag u prostor. Na taj način relativna vlažnost zraka u prostoriji ostaje optimalna. Sva ova svojstva pogoduju da se ljudi osjećaju ugodno u omalterisanim prostorijama.

Koji malter koristiti?

Postoji nekoliko različitih vrsta maltera. Ovisno o području primjene postoje malteri za unutrašnje i vanjske zidove. Ovisno o željenim svojstvima postoje malteri za termoizolaciju, za vlažne prostorije, za izravnavanje površine zidova, ... Ovisno o načinu nanosa postoje malteri za mašinsko i ručno nanošenje.

Koji malter koristiti?
Vrste maltera

Vrste maltera

Na unutrašnjim površinama zida se koriste gipsane malteri, kao npr. GlättPutz. Termoizolacijski malteri se primjenjuju na unutrašnjim i vanjskim zidovima, čija je osnovna uloga zadržavanje topline unutar prostorija, te time smanjuju troškove grijanja. Sanacijski malteri su izvrsni za sušenje vlažnih zidova.

Malter sa svrhom

Zdravlje je naše najveće bogatstvo. Svako ko želi svojoj porodici omogućiti najbolje uslove za zdrav život, upotrebljava Baumit maltere. Difuzijski otvoreni sistemi Baumit maltera postavljaju se brzo, jednostavno i ekonomično na sve vrste zodova.

Malter sa svrhom
 Visoka učinkovitost, niži troškovi

Visoka učinkovitost, niži troškovi

Savršeno prilagođeni Baumit proizvodi omogućavaju smanjenje troškova i visoku učinkovitost. Posebni mašinski malteri omogućavaju brz i ekonomičan rad. Stanari imaju zajamčenu kvalitetu i sigurnost prirodnog, zdravog okoliša.

Prirodna klima u prostoru

Potpuno usklađeni Baumit proizvodi pružaju prirodnu klimu u prostorijama i sprečava pojavu alergija. Zbog čistog mineralnog sastava Baumit proizvodi su razvijeni potpuno bez štetnih sastojaka.

Prirodna klima u prostoru
Baumit proizvodi

Baumit proizvodi

Baumit malteri pružaju veću udobnost boravka, jednostavnu i učinkovitu gradnju.

- priprema podloge za unutarnje i vanjske maltere

- unutrašnji malteri

- vanjski malteri

- termoizolacioni malteri

- grubi podložni malteri

- fini malteri

- specijalni proizvodi

- pribor za malterisanje

Prednosti

Baumit malteri pružaju veću udobnost boravka i opuštajuću klimu prostora uz jednostavnu i brzu ugradnju.

Prednosti ugradnje Baumit maltera su:

- snažna zaštita za zidove

- omogućava paropropusnost zidova

- posebni malteri za unutarnju i vanjsku primjenu

Prednosti