Baumit

Ideje budućnosti
 Pitajte naše stručnjake
 Pitajte naše stručnjake

Pitajte naše stručnjake

Baumit čini sve kako bi pomogao kupcima upoznati Baumit proizvode i sisteme. Pitajte naše stručnjake - oni će vam detaljno odgovoriti na sva vaša pitanja!


Ako imate pitanja i želite brz odgovor

nazovite Baumit podršku na besplatan broj:

080 02 02 12

Fasadni sistemi

Koji je fasadni sistem s termoizolacijskim pločama cjenovno najpovoljniji?

Ekspandirani polistiren (stiropor) je najpristupačniji materijal za termoizolaciju vašeg doma. Također je i montaža EPS ploča najjednostavnija za izvesti. Među Baumit fasadnim toplinskim sustavima temeljenih na EPS-u, cjenovno je najpovoljniji Baumit Duo sustav. 

Koja je razlika između običnog (bijelog) i Baumit open ekspandiranog polistirena?

Najveća razlika je između običnog i Baumit open EPS-a je paropropusnosti (μ). Koeficijent difuzijskog otpora (μ) pokazuje koliko je materijal otporan u propuštanju pare. Što je niža vrijednost μ to materijal bolje propušta paru. Razlika je također i u toplinskoj provodljivosti (λ). Što je niža vrijednost to je materijal bolji toplinski izolator. obični stiropor (EPS-F): μ > 40, λ = 0,040 W/mK; sivi stiropor (EPS-F plus): μ > 40, λ = 0,032 W/mK; Baumit open ploča: μ < 10, λ = 0,040 W/mK; Baumit open plus plošča: μ < 10, λ = 0,032 W/mK; Baumit open plus ReflectAir μ < 10, λ = 0,031 W/mK.

Završni sloj

Koja je najniža temperatura zraka na kojoj možemo nanositi završni sloj fasade?

Najniža temperatura zraka kod nanošenja završnog sloja definirana u tehničkom listu. Npr za silikatni završni sloj je to temperatura. + 8 ° C , a za akrilni završni sloj je + 5 ° C. Vrijeme sušenja u različitim uvjetima varira, tako da se ne može točno unaprijed odrediti. Kvaliteta postavljanja također ovisi o vremenskim uvjetima, kao i karakteristikama objekta, dakle, sam izvođač procijenjuje da li su vremenski uvjetni prikladni za pravilno nanošenje završnog sloja. Procjena adekvatnosti uvjeta za ugradnju stoga je u domeni izvođača, koji jamči kvalitetu konačnog proizvoda. Baumit je također razvio liniju proizvoda Winter (npr. završni sloj StellaporTop Winter), koji se u skladu s uputama može nanositi na nižim temperaturama.